Fortsätt till huvudinnehåll

Vad är BETT? 
Varje år genomförs en stor mässa i London - BETT.
Mässans idé är att förändra utbildningsväsendet så att vi får en bättre framtid genom att låta människor, idéer och teknologi mötas. Som deltagare sätter man sin personliga agenda, dvs. vilka seminarier och skolbesök man vill delta på.

Målsättningen är att man ska inspireras till förändring, med det goda lärandet i fokus. Att man ska få redskap och vetskap om hur detta går till i praktiken, samt att möta forskare som ger svar på varför vi ska förändra våra förhållningssätt och metoder.

I samband med mässan anordnas kompetensutvecklingsdagar, 23-26 januari, som Flens kommun deltar i. Carolina Eriksson (rektor), Carina Lukic (förskolechef), Kristina Uggla (biträdande förskolechef) och Åsa Andersson (verksamhetsstrateg) kommer att delta i James Nottingham spåret med synligt lärande som fokus. Genom att delta i James Nottingham spåret får vi kunskaper om hur synligt lärande kan utvecklas i våra skolor och förskolor. Det ingår skolbesök i synligt lärande skolor samt workshops och föreläsningar med James Nottingham.

Helena Lindqvist (IT-koordinator), Mette Svarvare (specialpedagog) och Pernilla Åhlin (gymnasiesekreterare/systemadministratör) kommer att delta i Londonspåret. Den första dagen erbjuder två stycken skolbesök på utvalda skolor som är framgångsrika i sin digitalisering, den andra dagen erbjuder spännande seminarier och workshops, och den tredje dagen besök på den stora BETT-mässan. Här kan man experimentera med den senaste utbildningsteknologin, inspireras av spännande föreläsare och möta kollegor från hela världen.

Tanken är att vi som reser speciellt studerar det vi har behov av att utveckla i Flen.

Häng gärna med oss på resan genom denna blogg!

Kommentarer

Skicka en kommentar